sponsoren

Accuweb
Hoogvliet.com
Albert Hein - Hoogvliet - Kinheim
De Meiden Chocola & Snoep
 
 
Hoeveel kilometer loop jij?
home  > organisatie & veiligheid  > voor de leerkracht

Voor de Leerkracht

Bewegen is belangrijk voor kinderen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat één op de acht kinderen in Nederland te zwaar is. In de grote steden zelfs één op de vier. De verwachting is dat het aantal kinderen met overgewicht de komende jaren snel zal toenemen. We hebben te maken met het ernstigste gezondheidsprobleem dat onze jeugd momenteel bedreigt. Door bewegen te combineren met gezonde voeding is dit probleem te voorkomen.

De avond4daagse laat kinderen op een leuke manier zien hoe makkelijk het is om te sporten.
Gewoon lekker samen buiten zijn en een wandeling maken. Kletsen, zingen en om je heen kijken en genieten van de omgeving.
De avond4daagse lopen is natuurlijk gezond, maar er kan in de klas nog veel meer mee gedaan worden. Zo zou u bijvoorbeeld in de week van de avond4daagse een themaweek kunnen houden. De avond4daagse komt dan in ieder afzonderlijk vak terug.


Hier volgen een paar suggesties:

  • Taal of muziek: maak in kleine groepen een avond4daagse-lied. Kies hierbij eerst een bestaande melodie waarop goed te wandelen is. Zorg dat het refrein lekker blijft hangen;
  • Rekenen: afhankelijk van de leeftijd zijn er verschillende dingen te bedenken voor een rekenles met de avond4daagse. Zo kunt u bijvoorbeeld afstanden optellen, de gemiddelde snelheid uitrekenen en tegenwoordig zelfs met coördinaten en GPS de route berekenen;
  • Geschiedenis: doordat de avond4daagse langs regionale routes loopt, zullen er veel historische bezienswaardigheden te zien zijn waaraan u de geschiedenisles kunt koppelen;
  • Aardrijkskunde: ook de verschillende landschappen van de avond4daagse zijn uitstekend geschikt om te koppelen aan een aardrijkskundeles;
  • Gym: gebruik de gymles om te oefenen. Leer de kinderen speelse oefeningen die ze ook thuis kunnen doen.

Scholen lopen de avondvierdaagse

Loopt uw school ook mee met de Avond4daagse? Organiseer een sponsorloop voor SOS Kinderdorpen en/of download gratis het Avondvierdaagse lespakket! Nog geen deelnemer? Neem dan contact op met uw plaatselijke Avond4daagse organisator.

 

Speciaal voor groep 7/8 ontwikkelde KWBN een gratis lespakket met vier themalessen over de Avond4daagse. Afhankelijk van het thema wordt een les onderverdeeld in diverse opdrachten. De opdrachten bestaan uit open- en multiple choice vragen en onderzoeks-, teken-, doe- en knutsel opdrachten. Van rekenopdrachten tot gymoefeningen. De thema's zijn:

Naast de werkbladen zit bij het lespakket ook een docentenhandleiding. Als dit schooljaar te kort dag is, overweeg het dan voor volgend jaar!